021.00 Lei21.00 Lei
SKU: 5949133001353
250g
Zahărul de cocos, cunoscut şi ca zahăr din sevă de cocotier, este un produs obţinut din seva florilor cocotierului. A fost utilizat ca indulcitor tradiţional timp de secole în regiunile unde cocotierii înfloresc, cum ar fi Asia de Sud-Est.
Zahărul de cocos este compus în principal din sucroză, care îi dă gustul dulce, asemănător caramelelor. Spre deosebire de zahărul alb rafinat, zahărul de cocos este minim procesat, păstrându-şi, astfel, intacte majoritatea substanţelor nutritive. De asemenea, zahărul de cocos conţine 16 aminoacizi esenţiali pentru buna funcţionare a creierului şi a metabolismului.
Cu un indice glicemic foarte mic, sub 35, şi bogat în minerale (fier, potasiu, magneziu, zinc) şi vitamine (C, B1, B2, B3, B6), zahărul de cocos Golden Flavours este alternativa sănătoasă la zahărul alb, rafinat. Are un gust foarte plăcut, de caramel. Se poate utiliza ca îndulcitor natural, în ceai, băuturi sau deserturi, fiind indicat persoanelor diabetice sau pre-diabetice sau celor care îşi doresc o dietă sănătoasă.
100% zahăr din nectarul florilor de cocos, nerafinat (Cocos Nucifera)*
*provenit din culturi ecologice.
Produsul conţine fructoză!
Vegan | Fără Gluten | Fără aditivi | Fără alergeni
Energie............391kcal / 1661kj
Grăsimi............1.5g
din care grăsimi saturate...0.8g
Carbohidraţi.....89g
din care zaharuri..................86g
Proteine...........3g
Fibre ...............3g
Sare.................0g
A se păstra în ambalajul închis, la loc uscat, întunecat şi răcoros.
A se consuma, de preferință, înainte de: vezi data inscripționată pe ambalaj.
Ţară de origine: Indonezia
Mod de preparare:
1. Se amestecă 200 de gr de unt cu 125 de gr zahăr de cocos cu ajutorul unui mixer și apoi se adaugă 4 ouă, rând pe rând.
2. Se pisează bine 150 de gr de banane și se incorporează și ele în cremă, împreună cu puțină esență de migdale.
3. Mai apoi se adaugă ingredientele uscate: 175 de gr făina de castane, 25 de gr cacao, un praf de sare și o linguriță de bicarbonat. Pentru o consistență pufoasă, recomand să fie cernute cu ajutorul unei site.
4. Se amestecă bine ingredientele uscate cu cele umede și apoi se incorporează coacăze roșii (aproximativ 100 de gr).
5. Se dă checul la cuptor pentru 40-45 de minute, la 160 °C. Pentru un aspect deosebit folosiți o formă de silicon tip guguluf.
6. Când e gata checul scoate-l cu grijă din formă și lasă-l să se răcească puțin. Între timp, pune 100 de gr ciocolată la topit într-un castron, deasupra unei oale cu apă care fierbe (procesul baie marie).
7. Când s-a topit ciocolata, toarnă peste chec, în așa fel încât să curgă apetisant. Decorează deasupra cu coacăze roșii, dar recomand să le rupi de pe ciorchine pentru că se taie mai ușor checul așa. Eu nu le-am rupt și au încurcat puțin. La final, se poate presăra puțin zahăr pudră, dar e opțional. Poftă bună!
Ingrediente necesare:
200 gr. ciocolată neagră
240 gr. zahăr de cocos
250 gr. unt
30 gr. cacao pudră
75 gr. făină de migdale
3 ouă
un praf de sare
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 160/180 grade cu program de ventilație.
Pregătiți o tavă de 20cm și hârtie de copt în interiorul acesteia.
Topiți ciocolata peste o cratiță cu apă fierbinte.
Amestecați untul cu cele 3 ouă, cacao și un praf de sare până se omogenizează.
Adăugați zahărul de cocos și ciocolata topită în mixul obținut mai sus.
Se amestecă pentru omogenizarea finală.
Se toarnă în tava cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 30min.
Când se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se feliază.
Poftă bună și spor la gătit cu bun simț în bucătărie!