Comandă telefonic 0770 373 012 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Rețete

Rețetă Tartă Fresh Spring - Se pregătește repede și e delicioasă

Fresh Spring Tart este o tartă care se pregătește ușor și este atât de bună, să între în caietul vostru de rețete și să o pregătiți oricând vreți să faceți “ceva bun” pentru familia voastră.

Tarta propusă de noi este un desert fresh, aromat și foarte ușor de preparat. Nu aveți nevoie de cuptor, deci este o rețetă pe care o puteți face atunci când vreți să preparați ceva dulce fără prea mult efort. Baza este realizată din curmale, fulgi de cocos, ulei de cocos și cacao, iar crema am pregatit-o dintr-un amestec de mascarpone și cremă de cocos. Iar pentru decor am folosit fructele favorite. 

Mai jos veți găsi ingredientele de care aveți nevoie și pașii necesari pentru a pregăti această tartă delicioasă.

Ingrediente

 

Pentru blat:

 

Pentru cremă:

  • 250g mascarpone fără lactoză
  • 300ml cremă de cocos
  • 1 linguriță vanilie pudră
  • 40g zahăr de cocos

 

Timp de pregătire aprox 40 min. Fără coacere.

Mod de preparare: 

Se tapetează o tavă pentru tartă cu pereți detașabili cu o foaie de copt.

Pentru blat: 

1. Se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie după cum urmează: uleiul de cocos topit, crema de cocos urmate de ingredientele solide: curmalele, cacaoa, scorțișoara și fulgii de cocos.

2. Se mixează treptat învârtind din când în când pentru a ajuta robotul de bucătărie.

3. Dacă nu ai un robot de bucătărie poți folosi o mașină de tocat sau un mărunțitor chiar și mărunțirea ingredientelor solide cu cuțitul poate și o variantă. Vei obține astfel o pastă destul de consistentă. Dacă îți pare puțin moale mai poți adăuga fie fulgi de cocos fie câțiva biscuiți digestivi pentru a acoperi excesul moale.

4. Când textura este suficient de tare, o transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt și formăm blatul tartei.

5. Se dă la frigider sau chiar congelator până facem crema.

Pentru cremă: 

1. Se pune crema de mascarpone într-un bol împreună cu o lingură de zahăr și pudra de vanilie și se mixează până la omogenizare. 

2. Treptat se adaugă câte o lingură de cremă de cocos și zahăr.

3. Se mixează 2-3 minute în total pe treapta mică a mixerului sau robotului de bucătărie.

4. Se scoate tava cu blatul din frigider/congelator și se pune toată crema peste blat omogenizând cu o lingură.

5. Pentru ornat am folosit fructe proaspete de preferat fără a fi tăiate (aceastea ar lăsa suc peste cremă și vrem să evităm acest aspect).

Se păstrează la frigider sau la rece până în momentul servirii.

 

Poftă bună!

Foarte ușoară și fresh această tartă va fi cu sigurantă printre preferatele voastre.

 

 

Rețetă propusă de Nicoleta Năprădean

Adaugă comentariul tău
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru o doză de inspirație!