Comandă telefonic 0770 373 012 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Interviuri

[O cană digitală de Turmeric Latte și călătorii] - Interviu Roxana Puriș

Călătoria noastră spre adevăratul ZEN a început odată cu lansarea mixurilor cu turmeric. Ne place să credem despre noi că suntem prima și singura linie aeriană cu zboruri regulate între bucătărie, balcon sau dormitor direct pe un norișor. 

 Despre Turmeric Latte Mix Sweet Vanilla se spune că este singura băutură care te face să simți că zbori (Bye-bye gravity effect!) iar despre Superfoods Latte Mix zicem este latte-ul care te poartă în jurul lumii, în numai o cană. Tocmai de aceea, ne-am gândit că produsele noastre au creat contextul potrivit pentru a iniția aceste interviuri despre călătorii. 

La o cană Digitală de Turmeric Latte și călătorii” reprezintă seria de discuții virtuale în care ne propunem să vorbim despre destinații din întreaga lume, despre experiențe din alte culturi, despre ce înseamnă să evadezi din rutina de zi cu zi!

Primul interviu din această serie este realizat alături de Roxana Puriș, o tipă simpatică de pe Instagram care ne-a atras atenția cu pozele ei din timpul călătoriilor prin lume.

Golden Flavours: Salut. Cine ești și ce faci în viața de zi cu zi?  Povestește-ne puțin despre tine. 

Roxana Puriș: Salutare! Sunt Roxana Puriș-Topciov și sunt arhitect de meserie, dar unul care a îmbrățișat ulterior, cu bucurie, ‘meseria’ de antreprenor. Am un atelier de slow-fashion numit pur., iar zi de zi lucrez împreună cu doamnele mele croitorese pentru a realiza o alternativă eco-friendly la marii retaileri de modă. Creăm piese vestimentare sustenabile, dar și accesibile, și sunt bucuroasă să pot spune că fac exact ceea ce mă face fericită.

 

GOF: Când ţi-ai dat seama că îţi place să călătoreşti?

R.P.:  Dintotdeauna am călătorit alături de părinții mei, așa că nu a fost greu să observ cât de mult m-a schimbat fiecare călătorie. Sigur, la început, copil fiind, vizitam locuri fără să realizez ce se întâmplă în mine; dar ulterior am realizat că după fiecare călătorie mă întorc altfel și mă bucură mult aceste ‘deveniri’.

 

GOF: Cum călătorești de obicei?

R.P.: Cel mai des călătoresc doar cu soțul meu. Suntem exact pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește călătoritul și exploratul, și suntem cei mai fericiți în formula asta.

 

GOF: Care este locul în care te-ai întoarce? 

R.P. Islanda este locul în care am simțit, pentru prima oară, că totul capătă sens. E atâta frumusețe acolo, iar natura și fenomenele naturale ale locului te fac să îți dai seama că toate grijile și fricile noastre pământești sunt atât de trecătoare, încât n-ai cum să nu iubești acea insulă.

Ulterior, Bali, Israelul și Iordania au primit, și ele, un loc aparte în sufletul meu.

 

GOF: Obișnuiești să pleci la drum având un plan anterior bine stabilit sau preferi să te lași surprinsă de ceea ce te așteaptă la destinație?

R.P.: De cele mai multe ori, plănuiesc și mă documentez mult despre locurile pe care le vizităm, dar asta pentru a fi sigură că nu ratăm nimic ce ne-ar putea plăcea în locul în care ajungem. De multe ori, însă, am fost surprinsă plăcut de lucruri absolut spontane și îmi place să mă las purtată de valul necunoscutului, uneori.

 

GOF: Ce cauți la o destinație și care sunt primele lucruri pe care le faci odată ajunsă acolo?

R.P.: Noi călătorim mult cu camper van-ul și ne place mult natura, astfel că suntem mereu în căutare de locuri care oferă multe opțiuni de activități în natură - hiking, escaladă, kayaking etc; dar suntem mișcați și de diferitele culturi și tradiții ale țărilor pe care le vizităm, așa că primul lucru pe care îl facem când ajungem într-o țară nouă este să facem un tur ghidat prin capitală sau prin cel mai apropiat oraș, pentru a ne familiariza cu oamenii și obiceiurile lor, dar și cu istoria zonei.

 

GOF: De cele mai multe ori, călătoriile nu sunt tocmai previzibile. Ai avut vreo experiență pe care ai găsit-o complet diferită față de cum o imaginai?

R.P: Revin tot la Islanda și la ale ei lecții, oferite de natură. Prima oară când am mers acolo, plănuiam să facem turul țării cu un camper van închiriat, dar după 4 zile ne-a luat prin surprindere cea mai mare furtună de zăpadă din ultimii 50 de ani, și am fost țintuiți în loc, în mijlocul pustiului, pentru o zi. A fost o lecție foarte frumoasă a forței naturii și a imprevizibilului. După ce am putut porni, ne-am întors spre capitală și ne-am bucurat de încă două zile acolo, făcând complet altceva decât ceea ce plănuisem inițial. Iar asta e fost, cred, cea mai frumoasă călătorie în care am fost vreodată.

 

GOF: Care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care le-ai învățat călătorind?

R.P.: Răbdarea, flexibilitatea și faptul că ai nevoie, cu adevărat, de foarte puține lucruri.

 

GOF: În ce țară ai avut cea mai complexă și plăcută experiență culinară? Ce ți-a plăcut în mod deosebit? 

R.P.: Vietnam. Am adorat varietatea fructelor, legumelor și a mirodeniilor pe care vietnamezii le folosesc la gătit, și mi-a plăcut în mod special supa pho, pe care ei o mănâncă la micul dejun - am gustat una delicioasă chiar într-o piață plutitoare din Delta Mekong, pentru care ne-am trezit la 5 dimineața.

 

GOF: Există anumite alimente sau condimente pe care le-ai descoperit în călătoriile tale și pe care le folosești de atunci în alimentatia ta?

R.P.: Da! Din Maroc am adus obiceiul de a bea ceai de mentă cu scorțișoară, în Iordania m-am îndrăgostit de turmeric iar în urma excursiei din Vietnam am rămas pentru totdeauna loială combinației de sărat cu dulce-acrișor.

 

GOF: Ai călătorit destul de mult, care ar fi primele trei locuri/destinații pe care crezi că oricine ar trebui să le viziteze în viața asta?

R.P.: E foarte greu să aleg doar trei, dar cu siguranță Islanda, Iordania și Indonezia sunt niște comori pline de cultură și cunoaștere de care oricine ar trebui să se bucure, cel puțin o dată în viață.

 

GOF: Un mesaj pentru cititorii noștri pasionaţi de călătorii?

R.P.: Nu am neapărat un sfat, mai ales observând, în jurul meu, faptul că oamenilor le plac lucruri extrem de diferite în ceea ce privește călătoriile. Dar recomandarea mea din suflet este să încerci să ieși din zona de confort ori de câte ori ai ocazia și să te bucuri de absolut orice experiență.

 

GOF: Unde putem afla mai multe despre tine și activitatea ta?

R.P.: Instagram, Facebook sau pe Blog.  

 

Adaugă comentariul tău
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru o doză de inspirație!