Comandă telefonic 0770 373 012 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Interviuri

[O cană digitală de Turmeric Latte și călătorii] - Interviu Raluca Naturawl.ro

Un alt interviu, o altă călătorie! De data aceasta plecăm într-o aventură cu rulota, sau „12 luni de zile pe coclauri cu duba”, așa cum îi spune Raluca de la Nawtural. Am discutat despre ce înseamnă libertatea de a călători, experiențe care au impresionat-o și destinații care trebuie vizitate.

Golden Flavours: Salut. Cine ești și ce faci în viața de zi cu zi? 

Raluca: Hello! Mă numesc Raluca însă prietenii mă știu de Creti! Ador tot ceea ce înseamnă naturã și conexiunea cu ea! Atunci când merg desculță sau când iau un fruct din copac simt o bucurie imensă! 

 

Zi de zi fac tot ce știu eu mai bine pentru a dăuna cât mai puțin mediului înconjurător și implicit mie.

 

Cresc cu iubire „Naturawl.ro”, locul din online în care inspir oamenii să reutilizeze recipientele și să își facă singuri propriile soluții de îngrijire corporală și a casei; plus rețete simple vegane și raw-vegane.

 

Extra, când sunt în țară, mai lucrez ca model-actor.

 

GOF: Când ţi-ai dat seama că îţi place să călătoreşti?

R: Waaa, asta e punctul sensibil:))). Buni mereu îmi spunea că mama m-a făcut pe drum căci nu stau locului niciodată!  Într-adevăr, de mică am adorat să călătoresc, nu exista weekend să nu ies din București.

Am avut oportunitatea ca și joburile mele să fie de așa natură că, efectiv munceam călătorind!

Prima țară a fost Grecia, am câștigat concursul de miss la liceu și acesta a fost unul dintre premii!

Posibil că de aici s-a declanșat tot și apoi a urmat experimentarea țărilor din Europa prin diverse pretexte: să îmi vizitez prietenii, am găsit un bilet ieftin de avion, ba că e musai să mănânc ceva autentic din mai știu eu ce țară!

Asta a fost prima modalitate a călătoritului, cu avionul căci în prezent călătoresc și trăiesc într-o dubă, pe nume Shooby! Este total diferită și fascinantă aceasta modalitate de a experimenta lumea!

GOF: Care este locul în care te-ai întoarce?

R: Pffff! Au fost atât de multe locuri în care am spus că aici m-aș muta încat îmi e dificil sa fac un top 3:)). Însă mă voi opri la senzația dată de ocean și de Portugalia; acel loc clar este de suflet și mă văd acolo, urmărind valurile la nesfârșit (Peniche).

GOF: Cum călătorești de obicei?

R: În ultimii 2 ani, Shooby este modul nostru de a călători! Spun „nostru” căci am avut bucuria ca iubitul meu să îmi fie și cel mai bun partener de călătorii! Clar experiența este total diferită atunci când călătorești singur sau cu cineva; este la fel ca și cum ai vizita doar punctele cheie ale unui oraș sau ai străbate zonele autentice și necunoscute.

Așadar, nu aș putea spune că prefer într-un fel sau altul căci fiecare mod îți aduce experiențe total diferite; însă noi avem și un mic desen în Shooby și scrie ca „Fericirea e reală doar atunci când o împărtășești”.

GOF: Obișnuiești să pleci la drum având un plan anterior bine stabilit sau preferi să te lași surprinsă de ceea ce te așteaptă la destinație?

R: Organizatul nu este punctul meu forte așa că am rămas să mă țin de „cel mai bun plan este niciun plan”. Asta pentru că am sesizat și că din punct de vedere psihologic, dacă îți faci planuri îți faci așteptări și nu duc la nimic bun. Așa că instinctul îmi este prieten și mă bucur de ceea ce am în fața ochilor!

GOF: Ce cauți la o destinație și care sunt primele lucruri pe care le faci odată ajunsă acolo?

R: Nu știu dacă simt să caut ceva, căci îmi place mai mult să mă surprindă; însă clar optez pentru destinațiile solare: căldură, apă, natură! Ai să râzi dar primul lucru pe care-l fac când parchez duba, este să îmi pun mănușile, să îmi scot sacul din portieră și să fac curat în zonă. (Sunt incredibil de multe gunoaie peste tot; firesc lăsate de noi, oamenii).

GOF: De cele mai multe ori, călătoriile nu sunt tocmai previzibile. Ai avut vreo experiență pe care ai găsit-o complet diferită față de cum o imaginai?

R: Vaiii...  în cele 12 luni de zile pe coclauri cu duba, am strâns așa multe experiențe fantastice; și pozitive și negative, însă asta dau frumusețea expediției, încât nu știu în ce direcție să merg.

Am să aleg 2 experiențe căci ambele mi-au venit în minte: Seville, un oraș pe care nu l-am văzut ca fiind foarte turistic în rândul românilor, ca Barcelona spre exemplu. Însă o dată ajunsă acolo, am fost copleșită de frumusețea orașului vechi, arhitectura și zumzetul oamenilor.

A doua ar fi Napoli, pe care îl știam ca fiind super murdar și cu riscul foarte mare de furt (să nu mai găsim căsuța pe roți la întoarcere). Deși am fost puțin stresată, nu a fost așa rău, plus că acolo am mâncat cea mai bună pizza de pretutindeni (și am vizitat peste 20 de țări).

GOF: Care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care le-ai învățat călătorind?

R: 1. Nu ai nevoie de atât de multe lucruri pe cât crezi că ai nevoie (minimalism).

    2 . Fericirea pe care ți-o aduce o conectate cu sinele și natura nu fac cât toate bunurile familiei mele adunate la un loc.

    3. Că împreună suntem mai frumoși, oamenii sunt deschiși să te ajute mereu, atât timp cât și tu ești la fel; fă bine - primești bine.

GOF: În ce țară ai avut cea mai complexă și plăcută experiență culinară? Ce ți-a plăcut în mod deosebit? 

R: Clișeic sau nu, însă mie îmi plac lucrurile simple și am sesizat că stă în calitatea produselor. Să mănânci o bucată de pâine cu ulei, roșii și mirodeni (focaccia) și să te topești de bucurie, asta da supremație:)). 

Îmi place totul în Italia: de la înghețata lor (gelato) luată dintr-un colț de stradă și mâncată pe marginea unui lac, până la popasul în fața căsuței unei babuțe care vindea vinete și busuioc și am gătit noi totul proaspăt din ceea ce ne-a dat bătrânica; asta da deliciu!

GOF: Există anumite alimente sau condimente pe care le-ai descoperit în călătoriile tale și pe care le folosești de atunci în alimentatia ta?

R: Clar da! Întotdeauna am aceasta curiozitate sa încerc și să descopăr ingrediente noi. Unul din ele ar fi coriandrul pe care nu-l agream (cel verde nici acum nu vreau să aud căci îmi pare că are gust de săpun:))) însă bobițele uscate le pun în ceai, în supe și tocănițe, un deliciu.

Un altul ar fi muștarul Dijon pe care îl iau doar din Franța, când trecem pe acolo (iese o super maioneză vegană cu el).

GOF: Ai călătorit destul de mult, care ar fi primele trei locuri/destinații pe care crezi că oricine ar trebui să le viziteze în viața asta?

R: Să încerc puțină diversitate: Sintra (Portugalia), Cuenca (Spania), Laghi di Fusine (Italia).

GOF: Un mesaj pentru cititorii noștri pasionaţi de călătorii?

R: Frica este elementul care ne ține în loc și asta doar mintea o alimentează. Încearcă, ieși din zona de confort și vei descoperi o altă lume magnifică. Totul e mai ieftin și mai delicios dacă treci pe partea cealaltă a drumului. (Adică zonele mai puțin turistice).

 

GOF: Unde putem afla mai multe despre tine și activitatea ta?

 

R: Dacă ți-am stârnit interesul și vrei să afli mai multe despre cum e să călătorești cu o autorulotă ne poți urmări pe:

 

Website: www.2hearts4wheels.com 

Youtube: https://youtube.com/c/2hearts4wheels

Instagram: https://instagram.com/2hearts4wheels

Facebook: https://www.facebook.com/2hearts4wheels

 

Iar dacă îți surâd rețetele vegane și DIY, mă poți găsi pe:

 

Website: www.naturawl.ro

Youtube: https://youtube.com/c/Naturawl

Instagram: https://instagram.com/naturawl.ro

Facebook: https://www.facebook.com/naturawl.ro/ 

 

 

Poza cu Shooby:

 

Adaugă comentariul tău
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru o doză de inspirație!